Istoria se repetă. Precedent în episodul "Băsescu-Zglobiu"

Traian Băsescu nu a fost singurul președinte care a avut parte de incidente neplăcute
Traian Băsescu nu a fost singurul președinte care a avut parte de incidente neplăcute

Adrian Zglobiu l-a scuipat pe Traian Băsescu, sâmbătă, în județul Constanța. Bărbatul a fost imobilizat de ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), iar preşedintele s-a şters cu mâna pe faţă, a continuat să stea de vorbă cu oamenii din mulţimea adunată în port. Istoria recentă ne arată că nu a fost singurul incident de acest fel.

De-a lungul vremii, preşedinţii României au trecut prin situaţii asemănătoare.

În anul 2000, Faur Isaia a reuşit să ajungă în preajma lui Emil Constantinescu şi l-a stropit cu cerneală albastră pe barbă. Un an mai târziu, la Arad, a reuşit să se apropie de Ion Iliescu şi să-i înmâneze un plic. În 2002, Isaia a tăiat cablurile la un spectacol al unei televiziuni din Timişoara şi s-a urcat pe clădirea Universităţii din Bucureşti, supărat că nu a primit răspuns la memoriile înaintate autorităţilor.

De asemenea, fostul preşedinte Ion Iliescu a fost şi el atacat, în 2008, cu monede, de către mai mulţi revoluţionari prezenţi la manifestările dedicate memoriei eroilor de la Revoluţie. La un moment dat, în 1992, Iliescu a fost pus într-o situaţie în care şi-a pierdut cumpătul, tot la Constanţa, atunci când, provocat de un ziarist, i s-a adresat cu celebra expresie „măi, animalule!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel