Prețurile tip .99 dispar odată cu reducerea TVA la 9%

Foto: caleaeuropeana.ro
Foto: caleaeuropeana.ro

Prețurile psihologice de tip .99 vor dispărea odată cu reducerea TVA la 9%, excepție făcând produsele care vor fi la promoție

Retailerul german Lidl anunţă că, de la 1 iulie, odată cu reducerea TVA la alimente la 9%, nu va mai practica preţuri de genul x.99, excepţie făcând produsele aflate la promoţie. Măsura este o consecinţă a faptului că lanţul de magazine va ieftini alimentele cu 12%, urmare a reducerii TVA.

"O consecință directă și imediată a acestei reduceri, în ceea ce privește strict modul de calculare și afișare a prețurilor, este că vor dispărea prețurile psihologice de tipul „x.99 lei", excepție făcând produsele aflate în promoție unde intervenția asupra prețului este suplimentară față de simpla reducere a cotei de TVA, a anunţat compania printr-un comunicat.

De altfel, de la la 1 iunie, Lidl va afișa la raft atât vechiul preț al produsului, cât și cel nou-cu 12% mai mic decât anteriorul. "Reducerea TVA-ului le va aduce clienților prețuri cu 12% mai mici și un plus direct în buzunarul lor", anunţă un comunicat al companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel