Prețurile carburanților, creșteri amețitoare în ultimele 5 luni

Benzinarie
Benzinarie

Supraacciza și cotațiile internaționale au făcut ca prețurile la carburanți să crească într-un ritm amețitor în ultimele 5 luni. În medie, șoferii plătesc cu 45 de lei mai mult pentru un plin.

Motorina s-a scumpit cu aproape 1 leu în ultimele 5 luni. Un litru de motorină a ajuns să fie vândut în medie, cu 5 lei și 42 de bani, un preț cu 20% mai mare față de sârșitul lunii august, înainte de reintroducere supraaccizei la carburanți. Astfel, motorina a ajuns să coste mai mult decât în Spania, Luxemburg și Austria.

Benzina s-a scumpit cu aproape 70 de bani pe litru, de la începutul toamnei trecute. Doar Polonia și Bulgaria sunt statele din UE care au prețuri mai mari la benzină decât în România.  

Românii preferă motorina

Transportatorii pun că motorina s-a scumpit mai mult decât benzina pentru că în România se consumă mult mai mult acest carburant. Pe lângă spuraacciză, o influenţă majoră a avut-o scumpirea barilului de petrol pe pieţele internaţionale: de la 55 de dolari pe baril în august, la 70 de dolari, în ianuarie.

Jumătate din prețul carburanților este reprezentat de taxe, notează Știri.TVR.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel