Prețul petrolului URCĂ vertiginos

Prețul petrolului a crescut joi, arată datele guvernamentale din S.U.A. care arată o scădere surprinzătoare a stocurilor brute și o relaxare a tensiunilor în rândul comerțului dintre Statele Unite și China.

Indicele US West Texas CLc1 este în creștere cu 27 de cenți, sau 0,4 la sută, la 63,64 dolari / baril, relatează Reuters. 

Totodată indicele de la Londra, Brent Crude LCOc1 arată o majorare cu 30 de cenți, sau 0,4 la sută, la 68,32 dolari/baril. 

Tensiunile SUA-China 

De asemenea, petrolul a obținut suport din partea companiilor globale, deoarece Statele Unite și-au exprimat disponibilitatea de a negocia o rezoluție privind comerțul, după SUA a propus suprataxarea produselor din China, un export ce atinge valoarea de 50 de miliarde de dolari, care au determinat Beijingul să răspundă repede.

"Cele două țări folosesc discreția în acțiunile lor și nu pare că situația se dezvoltă încă într-un război comercial la scară largă", a declarat Tomomichi Akuta, economist senior la Mitsubishi UFJ Research and Consulting din Tokyo. "Există, de asemenea, speranță pentru dialog."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel