Prețul gazelor pentru populație va scădea de la 1 mai

Prețul reglementat al gazelor plătit de populație va scădea de la 1 mai cu 2-3%, datorită diminuării cu 6% a tarifelor de distribuție a gazelor, a declarat Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), prezent la o conferință pe tema dezvoltării sectorului petrolier.

"Chiar astăzi (miercuri — n.r.) avem un Comitet de Reglementare foarte important. Tarifele de distribuție scad cu 6%, ceea ce va duce la scăderea prețului final la consumator de 2-3%", a susținut Havrileț.

El a adăugat că piața este în situația în care prețul de import a devenit mai mic decât prețul gazelor de producție internă, situație care trebuie să ducă la liberalizarea totală. Potrivit sursei citate, în această situație importurile au crescut din nou, ajungând la 10%.

"Consumul național în acest moment este de 15-16 milioane de metri cubi pe zi, iar importul ajunge la 1,5 milioane de metri cubi, deci 10% din consum. Aceasta arată că s-a schimbat filosofia pe piața gazelor, ceea ce nu este rău, pentru că perioada care ne interesează cel mai mult este cea de iarnă. Astfel, se revine la situația de normalitate în care importăm gaze vara la preț mic și lăsăm producția internă pentru iarnă", a continuat Havrileț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel