Preț gigacalorie Craiova. Scumpire cu 7 %

Preţul gigacaloriei se va majora cu 7,42% în municipiul Craiova, ceea ce va duce la modificarea tarifului local la energia termică facturată populaţiei de la 220,5 lei/Gcal la 236,86 lei/Gcal, inclusiv TVA. 

Viceprimarul Craiovei, Stelică Bărăgan, a afirmat miercuri că primăria nu a luat în calcul mărirea subvenţiei la gigacalorie pentru populaţie pentru că este o sumă modică de 16 lei şi a ţinut cont de raport al Curţii de Conturi. 

"Nu am luat în calcul să mărim subvenţia pentru populaţie la gigacalorie, pentru că este o mărire destul de modică, cu 16 lei. Aceasta mărire a avut la bază controlul Curţii de Conturi, astfel încât să ne putem încadra cu planul de reorganizare la SC Termo Craiova SRL care se află în insolvenţă. În acest moment, faţă de RADET Bucureşti- după cum aţi văzut, ei au mărit cu 35% - noi avem o mărire de doar 7,4% şi atunci am hotărât ca mărirea de 16 lei să fie suportată de populaţie", a spus Bărăgan într-o conferinţă de presă. 

Acesta a transmis populaţiei şi asociaţiilor de proprietari să încerce să plătească restanţele către SC Termo, pentru că societatea se află în insolvenţă şi nu va mai furniza agent termic către rău-platnici, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel