Preț gaze. Iulian Iancu (comisia ANRE): Nu vor mai crește

Preţul gazelor pentru populaţie nu va mai creşte în această iarnă, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va analiza o eventuală modificare a tarifelor în cursul lunii martie, a declarat, joi, preşedintele comisiei de anchetă privind activitatea ANRE, deputatul Iulian Iancu. 

Întrebat dacă preţul gazelor va creşte de la 1 noiembrie, aşa cum a declarat fostul preşedinte al ANRE, Niculae Havrileţ, Iancu a răspuns: "Dacă domnia sa mai era preşedinte, se întâmpla acest lucru. Din informaţiile mele, noul comitet de reglementare al ANRE a luat decizia să facă această analiză în cursul lunii martie, după ce trece şi vârful de iarnă. Deci, nu mai fi o creştere", a spus Iancu. 

La finele lunii septembrie, fostul vicepreşedinte al ANRE Emil Calotă a declarat că preţul final al gazelor pentru consumatorii casnici ar trebui să urce cu 6% în trimestrul al patrulea al anului, ca urmare a condiţiilor din piaţă. 

Ulterior, fostul preşedinte al ANRE Niculae Havrileţ a precizat că decizia va fi luată spre finalul lunii octombrie, urmând ca scumpirea să intre în vigoare de la 1 noiembrie. 

Din 23 octombrie, funcţia de preşedinte al ANRE a fost preluată de Dumitru Chiriţă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel