EXCLUSIV  Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Declarațiile ambasadorului sunt inacceptabile

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a afirmat într-o declarație pentru DCNews sprijinul față de poziția ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, care i-a cerut ambasadorului SUA, Hans Klemm, să comunice direct cu Guvernul, nu prin intermediul presei.

”Nu cred că există popor în Estul Europei care să fi arătat în trecut o simpatie mai mare pentru Statele Unite și idealurile americane de libertate și democrație ca românii, a pus președintele Senatului, rugat să comenteze poziția Ministerului de Externe. Generații întregi am trăit cu speranța că, într-o zi, România va fi eliberată de comunism cu sprijinul sau prin intervenția Statelor Unite. Cu atât mai mult regret astfel de declarații inabile, care s-ar putea răsfrânge negativ asupra simpatiei pe care românii le-o poartă americanilor.

În acest context, declarațiile și interviurile pe care le-au oferit presei unii ambasadori ne dau imaginea unor atitudini care ne încalcă   demnitatea, ca popor, și suveranitatea, ca țară. În mediul diplomatic, astfel de declarații sunt de neconceput. Pentru noi, ca țară care ne respectăm partenerii, sunt inacceptabile. Și nu vorbim despre orice partener, ci despre un partener strategic, despre cel mai important aliat pe care îl avem. De aceea, consider că atitudinea pe care a adoptat-o ministrul de Externe era necesară și se constituie într-un semnal elegant, diplomatic pentru ca asemenea declarații să nu mai aibă loc în viitor. Să ne respectăm între noi ca țări partenere”, a cerut Călin Popescu Tăriceanu.

 Citește și: Ministrul Meleșcanu i-a cerut ambasadorului Klemm să comunice direct cu Guvernul, nu prin presă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel