Președintele PPE critică guvernarea PSD: Impozitele și șomajul cresc, România încă nu este în Schengen

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a fost prezent dumunică la evenimentul de lansare a candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare. El a declarat că PSD "este de doi ani de zile la guvernare în România şi, de doi ani, impozitele cresc, şomajul este în creştere, iar timpul trece şi România încă nu este în Schengen".

Joseph Daul a ţinut să-i laude pe eurodeputaţii PDL din Parlamentul European, arătând că democrat-liberalii din România reprezintă o delegaţie importantă şi activă în cadrul PPE.

"Sunt deputaţi respectaţi şi activi. Ţin să subliniez astăzi în faţa dumneavoastră acest lucru. Aş dori în mod deosebit să îl menţionez pe vicepreşedintele meu, Marian Jean Marinescu, un profesionist dedicat şi foarte eficient în cadrul grupului PPE", a spus liderul popular, care i-a mulțumit PDL-istului pentru "remarcabila sa activitate".

Joseph Daul a precizat că există, "pe de o parte, o Europă a extremelor şi a demagogiei, o Europă a închiderii în sine şi o Europă a eşecului, şi, pe de altă parte, există o Europă a socialiştilor, cea care a condus numeroase state europene într-o fundătură, prin explozia cheltuielilor publice, datorii dezastruoase şi tot mai multe impozite".

"Dar există şi Europa pentru care luptăm noi, cei din PPE. O Europă care străluceşte. O Europă a valorilor, a locurilor de muncă, a unei economii dinamice, a unei creşteri solide şi durabile. O Europă mai armonioasă, o Europă care îşi protejează cetăţenii. Există voci care susţin stoparea creşterii şi influenţei grupului PPE în Parlamentul European, deoarece «aceştia ar agrava criza». Dar mă întreb, oare PPE a agravat criza în România, în Grecia, în Irlanda, în Spania, în Portugalia? Nu cumva socialiştii sunt, de fapt, cei vinovaţi?", a continuat el, citat de Mediafax.

Atac la PSD

"De când PPE este la guvernare în anumite ţări, criza a fost depăşită. În Grecia, pentru prima dată după zece ani, Guvernul condus de Antonio Samaras are un buget echilibrat. În Portugalia, pentru prima dată după mult timp, şomajul a scăzut. În Spania, investitorii străini încep să revină, creşterea economică a fost relansată, şomajul scade. În Irlanda, numărul şomerilor a scăzut sub pragul de 400.000. Iată diferenţa!", a comentat preşedintele PPE situaţia din Europa.

Cât despre situația din România, Joseph Daul a comentat: "De doi ani asistăm la o degradare a statului de drept, în beneficiul unei minorităţi care încearcă să fie mai presus de lege. PDL a muncit pentru ca România să se alăture Uniunii Europene. În nici doi ani de zile, socialiştii români au lucrat în direcţia opusă. Europa nu poate tolera o astfel de situaţie. Europa există pentru a-şi proteja cetăţenii, pentru a le garanta libertăţile fundamentale. În momentul în care aceste valori şi drepturi sunt ameninţate, trebuie să acţionăm cu fermitate. Trebuie să reacţionăm prompt. Aşa cum a făcut PPE în vara anului 2012, când statul de drept a fost ameninţat".

Președintele PPE a mai menţinonat că sloganul în campania electorală pentru europarlamentare trebuie să fie "Europa nu este o problemă, Europa este soluţia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel