Președintele Ponta ar accepta puteri reduse prin Constituție

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că ar accepta să fie un președinte cu puteri reduse.

În discursul de lansare a candidaturii la alegerile prezidențiale, Victor Ponta a lăsat să se înțeleagă că ar promulga, ca președinte al României, o Constituție care să îi reducă din puteri.

Citește și: Ponta renunță la avantajul esențial în lupta cu Iohannis

"Nu cred că președintele României trebuie să aibă cât mai multă putere. Ați văzut ce se întâmplă atunci când un singur om concentrează toată puterea.

Voi sprijini și voi promulga o modificare a Constituției României, așa cum a fost propusă de noi toți, de USL, în 2012, o Constituție care să stabilească foarte clar ce face președintele, ce face Guvernul, ce face Parlamentul, ce are de făcut un primar, un președinte de consiliu județean, o Constituție care să ne ajute să evităm conflictele, nu să ajungem în fiecare zi sau săptămână la o luptă", a spus Victor Ponta, în cadrul Consiliului Naţional al PSD de la Craiova, care a reunit aproximativ 6.000 de social-democraţi.

Vezi aici discursul integral susținut de Victor Ponta cu ocazia lansării candidaturii la alegerile prezidențiale 2014: Victor Ponta și-a lansat candidatura la prezidențiale cu un discurs amplu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel