Președintele PE, mesaj după audierea lui Preda pentru defăimarea României

Cristian Preda
Cristian Preda

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis un mesaj de susţinere a eurodeputatului Cristian Preda după ce acesta a fost chemat la Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional ”Steaua României”, fiind acuzat de neglijarea interesului naţional şi defăimare, în urma criticilor aduse în PE guvernelor Grindeanu şi Tudose.

"Parlamentul European este alături de Cristian Preda: un coleg foarte respectat, un european dedicat şi un român patriot. Statul de drept trebuie menţinut în România: încercările de a-l intimida şi/sau de a-i compromite reputaţia sunt inacceptabile", este mesajul transmis de către preşedintele PE pe Twitter.

Cristian Preda a avut o scurtă reacție vizavi de luarea de poziție prezentată: "Președintele îmi ia apărarea. Mulțumesc, Antonio Tajani!"

Consiliul de onoare al Ordinului 'Steaua României' l-a audiat, miercuri, pe europarlamentarul Cristian Preda, care a primit această distincţie în 2009, pentru a răspunde unui denunţ privind defăimarea ţării.

Critici despre guvern

Pe 14 martie, europarlamentarul anunţa că a fost chemat în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României'.

[citeste si]

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României', pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc. Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliţia corupţilor. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă şi europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formaţiune politică, ci cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Pentru ei lupt. Vom învinge!", preciza, atunci, europarlamentarul într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel