Iohannis avertizează Guvernul. Acuzații de sabotaj și clientelism politic, într-un comunicat oficial

Roxana Neagu / 06 aug 2018 / 15:06 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis transmite astăzi un avertisment către Guvernul Dăncilă. Președintele face acuzații grave într-un comunicat oficial publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale. 

Președintele Klaus Iohannis transmite un semnal Guvernului despre OUG cu privire la activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare. El susține că  România va cunoaște un regres cu peste 20 de ani dacă Guvernul Dăncilă va adopta OUG privind acest sector: 

”România riscă să regreseze la nivelul anilor '90 din cauza intenției Guvernului de a adopta Ordonanța privind activitatea de cercetare-dezvoltare și inovare”

Președintele afirmă că vor fi puse în pericol calitatea și independența cercetării și vor fi blocate procesele de europenizare și internaționalizare: 

”proiectul conține prevederi care pun în pericol calitatea și independența cercetării din România și riscă să blocheze procesele de europenizare și internaționalizare ale acesteia, cu impact negativ asupra performanței în inovare și asupra competitivității economice și bunăstării sociale.”

Președintele acuză, în final că ”sectorul de cercetare este sabotat constant din interese politice”. Mai mult, adaugă: ”Clientelismul politic riscă să primeze în fața nevoii de a asigura transparență decizională și financiară în domeniul cercetării, precum și în fața importanței de a alinia cercetarea la practicile internaționale.”

Vezi aici comunicatul integral: Klaus Iohannis: Cercetarea, sabotată constant din interese politice


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26