Președinție PNL. Cataramă, despre rezultatele partidului: Asta ar fi trebuit

Partidul Naţional Liberal (PNL) ar fi trebuit rebranduit după fuziunea cu Partidul Democrat Liberal, a declarat, joi, la Reşiţa, Viorel Cataramă, candidat la preşedinţia PNL. 

"Noi, Partidul Naţional Liberal, avem o problemă astăzi şi anume rezultatul slab obţinut la alegerile parlamentare. Acest rezultat a fost cauzat de faptul că, după efectuarea fuziunii cu PDL, noi nu am rebranduit partidul şi nu am făcut un marketing politic care să ţină permanent în atenţia opiniei publice ideea că suntem un partid nou. Întrucât nu am făcut acest marketing, întrucât am luat numele partidului cu un bazin electoral mai mic decât al celuilalt partid, teoretic vorbind, am ajuns să fim percepuţi de opinia publică din întreaga Românie ca fiind vechiul PNL. Adică vechiul PNL este, astăzi, noul PNL. Aceasta e percepţia, iar vechiul PNL, în ultimii 27 de ani, nu a trecut niciodată de graniţa celor 20 de procente, când a mers singur în alegeri, în timp ce Partidul Democrat Liberal a avut un an de glorie, în 2008, când, în baza unui program liberal de centru-dreapta autentic, a obţinut 35 de procente şi a câştigat alegerile. Sigur, acest partid a făcut, apoi, câteva greşeli, care l-a coborât în opţiunile electoratului", a explicat Viorel Cataramă. 

Acesta a subliniat că, din păcate, toţi cei trei candidaţi la preşedinţia partidului vin din vechiul PNL, fapt pentru care există o singură direcţie pe care partidul poate acţiona eficient, respectiv rebranduirea partidului. 

"Acest lucru se poate face doar ieşind pe scena publică, după congres, cu un lider şi cu un program considerate ca fiind şoc, liberale de centru-dreapta, care să nu negocieze sub nicio formă principiile liberalismului cu stânga populistă, socialistă", a afirmat Cataramă. 

Potrivit candidatului la preşedinţia PNL, dezbaterea de idei şi chiar o anumită confruntare în perioada congresului este benefică pentru partid, deoarece poate conduce la un program al partidului foarte închegat şi coerent, de natură să capteze interesul opiniei publice. 

"În calitatea mea de candidat, după ce am fost prin ţară, vă spun că nu există riscul divizării partidului sau al apariţiei vreunui partid de genul Theodor Stolojan ori Tăriceanu. PNL va continua să funcţioneze unit după alegeri", a subliniat Viorel Cataramă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel