Președinția, reacție la achiziția unor echipamente de control de securitate

Administrația Prezidențială reacționează la informațiile apărute în presă referitoare la demararea procedurii de achiziție a unor mijloace de control tehnic antiterorist.

"Administrația Prezidențială desfășoară o procedură normală în baza Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, nefiind vorba de o măsură de securitate suplimentară. Actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispoziția Administrației Prezidențiale de către Serviciul de Protecție și Pază încă din perioada 1998-2001, fiind în funcțiune și în acest moment", se arată într-un comunicat primit la redacție.

"În conformitate cu H.G. nr. 2139/2004, durata normală de utilizare/funcționare a echipamentelor folosite în punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. În aceste condiții, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depășit.

Drept urmare, Administrația Prezidențială a decis înlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care să poată asigura parametrii de detecție, fără a expune la riscuri instituția și personalul angajat.

Menționăm că Serviciul de Protecție și Pază a transmis către Administrația Prezidențială repetate solicitări de înlocuire a echipamentelor, începând cu anul 2012, din cauza uzurii acestora", precizează comunicatul Președinției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel