Președinția, mesaj după întâlnirea Cioloș-Iohannis. Prima reacție din PSD- Exclusiv

A avut loc prima întâlnire dintre premierul Dacian Cioloș și președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Fără declarații, după discuții, Administrația Prezidențială a transmis un mesaj scurt. 

"Discuțiile au vizat probleme de actualitate, precum situația refugiaților în contextul ultimelor evenimente din Europa și construcţia bugetului de stat pentru anul 2016. În contextul în care legea bugetului de stat trebuie înaintată cu celeritate Parlamentului spre dezbatere şi adoptare, cei doi oficiali au fost de acord că actul normativ trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea României astfel încât, în următoarele luni, să poată fi puse bazele reformelor în domeniile cele mai importante", a precizat Președinția. 

E de bine? E de rău? Încă nu știm, în lipsa unor declarații clare ale celor doi lideri politici. Ce se va întâmpla cu promisele creșteri salariale și de pensii inițiate de Guvernul Victor Ponta? Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, și-a expus opinia pentru dcnews.ro. 

[citeste si]

"Nu știu cum sună, dar nu sună a bine. Tare mi-e frică să nu umble la alte chestii, cum este reducerea de TVA, la taxe și impozite, la reducerea de taxe pe construcții speciale, la reducerea care a fost deja aprobată a impozitului pe dividente. Astea ar fi secundare, dar în principal este să nu umble la reducerea TVA, ceea ce ar fi dezastru pentru economie, de la mic la mare a fost făcut un plan pentru anii viitori în funcție de aceste legi, așa cum și milioane de români și-au făcut un plan vizavi de majorarea salariilor și pensiilor. Este foarte important să fie și mărirea cu 25% pentru medici, dar și cu 10%, care a fost aprobată de Parlament. Dar deocamdată suntem încrezători că se va ține de cuvânt dl Cioloș și că va continua ceea ce începuse guvernul coaliției, guvernul PSD. Asta sperăm, asta am vorbit. Nu avem motive să avem îndoieli, dar când se va face anunțul și nu va promova măsurile astea, putem discuta despre o reacție foarte rapidă și de o opoziție la fel, nu doar vorbe", a spus Codrin Ștefănescu, pentru dcnews.ro.

VEZI ȘI: Ameninţare pentru Guvernul Cioloş: Proteste de amploare dacă nu se măresc salariile

Secretarul general adjunct al PSD a adăugat că "sunt doar niște vorbe momentan și am senzația că cine face comunicatele folosește așa, un limbaj de lemn. Ar fi trebuit să vină dl Cioloș cu niște detalieri asupra discuției. Nu anunță nimic. Se pare, însă, că majorarea cu 10% a salariilor devine tot mai problematică. Sunt tot mai multe voci din zona guvernului de tehnocrați care încep să cam mârâie pe treaba asta". 

Codrin Ștefănescu a subliniat că Guvernul PSD a lăsat "totul bine, beton" acestui guvern de tehnocrați, totul fiind planificat și "în momentul în care se schimbă ceva din treaba asta trebuie să vină cu explicații". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel