Prăjitură cu miere, desertul cu care nu dai greş. Cea mai bună reţetă

Ana Vasilescu / 07 ian 2020 / 23:50 Salveaza PDF Comentarii
Miere
Miere

Prăjitura cu miere este delicioasă şi foarte uşor de preparat. Nu veţi da greş cu această reţetă. 

Pentru prepararea prăjiturii cu miere ai nevoie de următoarele ingrediente: 

Un pachet de unt

Două cani cu zahăr

O cană cu miere de albine

6 ouă

200 de grame de nucă tocată mărunt

200 de grame de stafide

Praf de copt

Un praf de sare

Un pahar cu lapte

Citeşte şi Plăcintă cu mere şi nucă. Cea mai bună reţetă

 

Mod de preparare

 

Se pune untul într-un bol, se adaugă o cană de zahăr, mierea de albine, ouăle, un praf de sare, nuca, stafidele şi făina şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Adăugaţi praful de copt şi începeţi să frământaţi aluatul. Se lasă la dospit 15 minute.

Ungeţi cu ulei două forme de cozonac, apoi se puneţi aluatul. Se lasă în cuptorul încins timp de 30 de minute, la foc potrivit.

Între timp, preparaţi un sirop din lapte şi o cană de zahăr

După ce s-a rumenit blatul, se scot formele din cuptor şi se adaugă siropul preparat. Se introduc formele în cuptor încă 10 minute.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25