Prăjitură cu miere, cea mai uşoară reţetă. Desertul care va face să-ţi lingi degetele

Loredana Brumă / 28 oct 2019 / 16:47 Salveaza PDF Comentarii
miere
miere

Nimic nu se compară cu o prăjitură cu miere delicioasă. Marii cofetari cunosc cea mai simplă reţetă. 

Ingrediente

 

Un pachet de unt

Două cani cu zahăr

O cană cu miere de albine

7 ouă

250 de grame de nucă tocată mărunt

250 de grame de stafide

Praf de copt

Un praf de sare

Un pahar de lapte

Esenţă de vanilie

Mod de preparare

 

Puneţi untul într-un bol, adăugaţi o cană de zahăr, mierea de albine, cele 7 ouă, un praf de sare, nuca, stafidele şi făina şi amestecaţi bine cu o lingură de lemn. Puneţi şi praful de copt şi începeţi să frământaţi aluatul, apoi se lasă să crească timp de 15 minute.

Se ung două forme de cozonac cu puţin unt, se pune o hârtie de copt, apoi se pune aluatul. Se lasă în cuptorul încins timp de 30 de minute, la foc potrivit.

Între timp, preparaţi un sirop din lapte, o cană de zahăr şi esenţa de vanilie.

După ce s-a rumenit blatul, se scot formele din cuptor şi se adaugă siropul preparat. Se introduc formele în cuptor încă 10 minute. 

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23