Prăjitura Carpați. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este desertul perfect

Ema Apostu / 07 ian 2020 / 15:03 Salveaza PDF Comentarii

Prăjitura Carpați este desertul ideal pentru orice eveniment. Este absolut delicioasă! Iată cum se prepară.

Ingrediente

3 ouă
1 cana zahăr
1 cană ulei
1 cană lapte
1 1/2 linguriţă bicarbonat
făină cât cuprinde ( cca 1 kg)

Pentru cremă: 750g zahăr, 13 linguri făină cam 1,5

Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză şi se toarnă peste albuşurile bătute separat cu zahărul. Se pune laptele, bicarbonatul stins şi făina în ploaie până se obţine o cocă, scrie ladesert.ro.  Se întind foi subţiri care se coc pe dosul tăvii. Pentru tava mare de aragaz se fac cam 10 -11 foi. Când se scot din cuptor foile se pun pe suprafaţa plană.

CREMA

Făina se bate cu telul în 400 ml lapte, să nu se formeze cocoloaşe. Zahărul se caramelizează fără să se ardă şi se pune restul de lapte încălzit până la 1,5 l. Când s-a dizolvat zahărul în lapte, se adaugă făina şi se amestecă pe foc mic, până se fierbe bine. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă lapte să fie ca o cremă. La sfârşit se adaugă esenţa şi margarina. Se mai păstrează câteva linguri pentru asamblare.

ASAMBLARE

Când s-a răcit crema, se întinde pe foi presând uşor să nu se rupă. Când foile sunt moi, se taie fâşii de 10 – 15 cm. Fiecare fâşie se taie pe diagonală şi se lipesc bucăţile cu cremă oprită pe latura mare a triunghiului.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25