Prag valoric, abuz în serviciu. Propunerea lui Șerban Nicolae

Senatorul Șerban Nicolae a declarat la interviurile DC News Live că România are nevoie de revizuirea pragului valoric pe Codul penal, prag ce există și în acest moment. 

”Oriunde te-ai duce cu un prag valoric, opinia publică se va raporta la limitele de prejudiciu aflate pe rol. În momentul acesta va fi foarte greu să stabilim un prag valoric.

Cu certitudine însă trebuie un prag valoric din simplu motiv că avem deja în Codul penal un prag valoric. Avem un articol care stabilește valoric, bănesc, material, pragul de la care o faptă are consecințe deosebit de grave. Aveam și înainte, în Codul penal de pe vremea lui Ceaușescu un prejudiciu mai mare de 1 milion de lei ducea la pedeapsa cu moartea. Nu am inventat noi aceste chestiuni.

Trebuie un prag valoric care să facă o raportare materială. Băsescu tot induce ideea că trebuie să fie un prag doar de faptă. Lucrurile astea se gândesc tehnic, rațional, cu argumente juridice, de asta toate dezbaterile le-am făcut publice.

Eu cred că propunerea inițială cu un prag valoric la abuzul în serviciu de 10% din ceea ce consideră Codul penal ca fiind consecințe deosebit de grave ( era un prag rațional. Că s-a făcut specularea cu dosarul lui Dragnea, sau a mai știu cui, habar nu am cât era prejudiciul acolo.

Trebuie să îți asumi la un moment dat o decizie. Opinia publică va fi întotdeauna manipulată să judece pe repere politice, spre exemplu că a fost făcută pentr ”Ionescu” sau ”Popescu”. Nu poți să faci legi în felul acesta”, s spus Șerban Nicolae la interviurile DC News Live.

Reamintim că decizia stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu, dar și controversata Lege a grațierii au stârnit proteste masive în România în luna februarie.

Declarația poate fi vizualizată de la minutul 43:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel