PPP şi lobby. Andreea Paul (INACO), ajutor pentru capitalul românesc

Parteneriatul public privat şi lobby-ul trebuie să fie mecanisme eficiente şi legitime de apărare a intereselor capitalului românesc, a declarat marţi, preşedintele Iniţiativei pentru Competivitate (INACO), Andreea Paul, într-o conferinţă organizată de Patronatul Investitorilor Autohtoni.

'Nu poţi să dezvolţi capital uman fără să ai o lege funcţională a parteneriatelor public private şi fără o lege a lobby-ului. PPP-ul şi lobbyul trebuie să fie mecanisme eficiente şi legitime de apărare a intereselor capitalului românesc, nu doar o relaţie cu Guvernul României, ci în relaţie cu instituţiile europene, aşa cum fac hub-urile, lobby-urile europene, toate industriile semnificative europene', a spus Andreea Paul.

Absorbţia fondurilor europene

De asemenea, aceasta a mai vorbit şi despre absorbţia fondurilor europene, punctând că 'la capitolul acesta lucrurile stau dezastruos'.

'Când se vorbeşte despre competivitate, trebuie să discutăm despre investiţia în capitalul uman şi fizic şi uitaţi-vă la programul operaţional pe capital uman în al 5-lea an de execuţie anuală, financiară şi performanţă uluitoare de a absorbi 0,00% din cele peste 4 miliarde de euro. Nu investim nici acolo şi nici în sistemele permanente eficiente de alocare a resurselor de sănătate, educaţie şi infrastructura şi nici în progres tehnologic, unde România stă pe ultimul loc în raportul global al competitivităţii, la capacitatea Guvernelor de a achiziţiona tehnologie înaltă', a mai spus Andreea Paul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel