PPMT vrea Românie federală şi maghiara în justiţie în Transilvania

Gergely Balazs
Gergely Balazs

Partidul Popular Maghiar din Transilvania și-a prezentat, luni, candidații pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Potrivit vicepreședintelui PPMT, Gergely Balazs, formaţiunea sa va milita pentru o  "Românie federală, o Transilvanie regională", precum și pentru un parlament regional la Cluj și folosirea limbii maghiare în justiţie şi Poliţie în Transilvania, în funcţie de proporţionalitatea maghiarimii. 

După cum a declarat, luni, Gergely Balazs, "PPMT vrea o Românie federală, o Transilvanie regională. Federalizarea înseamnă mai multe drepturi, un control mai mare asupra puterii politice. Vrem decizii instituţionale responsabile pe plan regional şi parlament regional la Cluj. Un parlament şi un guvern regional cu bugete proprii sunt mai eficiente decât conducerea coruptă de la Bucureşti. Vrem o strategie regională pentru dezvoltarea infrastructurii, astfel încât deciziile legate de construirea unei autostrăzi, de exemplu, să nu fie luate de autorităţile de la Bucureşti, ci de comunităţile locale şi regionale".

Liderul PPMT a completat, ulterior, lista PPMT cu o altă doleanță a maghiarilor.  "Mai vrem şi folosirea limbii maghiare în justiţie şi poliţie în Transilvania, în funcţie de proporţionalitatea maghiarimii, iar aceasta să se reflecte şi în componenţa angajaţilor din instituţiile administraţiei publice", a adăugat vicepreşedintele PPMT, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Mediafax.

Gergely Balazs, care este nepotul europarlamentarului Laszlo Tokes,  a participat, luni, la prezentarea candidaţilor PPMT la alegerile din 9 decembrie, unde el va candida în Colegiul 2 Senat din judeţul Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel