PP-DD, PDL și PNL, propuneri pentru CCR. Ce spune Macovei

macovei decenews
macovei decenews

PP-DD, PDL și PNL au făcut propunerile din partea Senatului pentru mandatul de judecător al Curții Constituționale. Propunerea PP-DD este Ruxandra Florina Jipa. Grupul parlamentar PDL îl nominalizează pe Gheorghe Iancu, în timp ce grupul PNL o nominalizează pe Mona Pivniceru, scrie Mediafax

Monica Macovei subliniază că nu este de acord cu propunerea Monei Pivniceru care spune că doar Senatul și Camera Deputaților să numească judecătorul la CCR. Europarlamentarul PDL susține că ar fi o încălcare a Constituției, care, în plus, este ilogică și ar afecta balansul puterii. 

Monica Macovei susține că propunerea ministrului Monei Pivniceru ar reprezenta o încălcare a legii fundamentale pentru că "în primul rând, Constituţia prevede că preşedintele, Senatul şi Camera Deputaţilor numesc judecători la Curtea Constituţională". Europarlamentarul spune că nu are nicio logică propunerea ministrului Justiției, ci "este doar împotriva președintelui", scrie RL.

Mandatul judecătorului desemnat de Senat în CCR, Ion Predescu, urmează să se încheie în luna iunie. Candidaţii urmează a fi audiaţi în Comisia juridică, în următoarele săptămâni, raportul Comisiei de specialitate fiind apoi transmis plenului care va valida, prin vot, noul judecător al CC din partea Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel