Poziție fermă în PE. Europarlamentar român, semnal de alarmă: Nu trebuie să uităm...

Eurodeputata PSD Claudia Țapardel a luat o poziție fermă în ședința de lucru de luni a PE la Strasbourg în legătură cu exploatarea românilor aflați la muncă în străinătate. 

Claudia Țapardel a semnalat că cetățenii din țările est europene continuă să fie discriminați și sunt lipsiți de instrumentele legale pentru a-și apăra drepturile.

"În ultimii ani am văzut nenumărate cazuri în care muncitori din România au fost tratați ca cetățeni de mâna a doua și au căzut victimă unor abuzuri incompatibile cu Europa secolului al 21-lea. Trebuie să spunem acum stop oricăror forme de sclavie modernă. Drepturile la libera circulație și la muncă sunt inalienabile, inclusiv pentru cetățenii din Europa de Est", a explicat eurodeputata PSD. 

Abuzurile din statele membre au nevoie de un răspuns european

Pentru eurodeputata română soluția pentru astfel de abuzuri la adresa cetățenilor est europeni stă într-o acțiune la nivel european: "Consider că este de datoria mea - și a noastră ca Parlament European - să tragem un semnal de alarmă cu privire la încălcarea drepturilor omului, mai ales pe teritoriul UE, și să veghem asupra respectării prevederilor legate de legislația muncii pentru toți cei aflați la muncă în străinătate. Dincolo de campanii de informare care sa ii pregătească pe cetățenii europeni cu privire la drepturile si obligațiile pe care le au in străinătate, avem nevoie de un mecanism orizontal european care să poată opri abuzurile la nivel național".  Tot în cadrul intervenției sale din plenul european, Claudia Țapardel le-a reamintit colegilor săi că unitatea și calitatea pieței unice europene vor depinde și de condițiile sociale pentru toți cetățenii săi.

"Nu trebuie să uităm faptul că muncitorii români sau polonezi vin să lucreze în vest nu doar fiindcă vor un salariu decent, dar și pentru că este nevoie de ei. Munca acestora aduce plus valoare economiei acestor țări și contribuie la definirea continuă a ideii de piață unică europeană", a conchis Claudia Țapardel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel