Povestea Pictet, cea mai discretă bancă pentru bogații lumii

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

În ultimele două secole, o bancă elvețiană a avut grijă de banii celor mai bogați oameni din lume.

Conform Businessweek, Banque Pictet & Cie SA este cea mai diferită bancă al lumii. De 215 ani, instituția elvețiană a îngrijit lichiditățile celor mai bogați oameni la nivel mondial. Banca este condusă de un grup foarte restrâns de parteneri, cu toții bărbați.

În întreaga istorie a băncii, doar 43 de oameni, toți bărbați, s-au ridicat la teapa Pictet. Instituția din Geneva gestionează 550 miliarde euro, iar munca depusă le aduce un profit mult mai mare decât alte bănci listate la bursă: peste 18 milioane euro în fiecare an.

Banca are mai nou probleme

Totuși, în ultimii ani, banca a fost lovită de o problemă care îi alterează imaginea: angajați cheie au început să părăsească compania. În anul 2019, peste zece manageri ai instituției de gestionare a lichidității au demisionat. Până în luna septembrie a aceluiași an, patru bancheri de top dintr-o echipă care veghea asupra clienților ruși au renunțat și ei la funcție. Au urmat bancheri din Scandinavia și Israel.

În miezul acestui exod de angajați se află obiceiul „luptelor” interne. Angajații cu vechime s-au confruntat cu cei proaspeți, iar rivalii cum ar fi UBS Group AG și HSBC Holding Plc. au reprezentat și ei probleme pentru firmă.

Pe de altă parte, schimbarea în instituția de 215 ani vechime nu are loc suficient de repede. Unii nou-veniți care s-au angajat pentru a reîmprospăta compania au părăsit Pictet dezamăgiți. Dintr-un interviu cu peste zece persoane care cunosc bine compania au spus că secretoasa instituție bancară se află la răscruce de drumuri, fiind necesară o adaptare la situație. Astfel, apar noi riscuri și schimbări în relațiile cu clienții, ceea ce ar schimba modelul din îngrijitor de bani, care de altfel a durat o perioadă atât de lungă, într-un model mai tranzacțional.

Schimbarea este crucială pentru supraviețuire într-un mediu tot mai competitiv

Ce ar aduce această schimbare? Chiar dacă ar fi un proces greu pentru angajații obișnuiți cu grija și intimitatea care au ghidat banca în peste două secole, această schimbare ar duce la reanalizarea unor obișnuințe vechi și la extinderea băncii la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel