Poveste neștiută despre Principele Nicolae. "Nu mă simţeam în largul meu"

Principele Nicolae, căruia regele Mihai I i-a retras titlul de "Principe al Romaniei" și calificativul de "Alteță Regală", excluzându-l din Linia de Succesiune la Coroană României, a scris o carte în care a vorbit despre copilăria sa.

CITEȘTE ȘI: Andreea Paul, declarație neașteptată după decizia Regelui Mihai de a-i retrage titlul Principelui Nicolae

La un moment dat, Principele Nicolae povestește o întâmplare emoționantă petrecută în 1992 după scena în care a apărut la balconul de la Hotelul Continental, alături de Regele Mihai.

"Mai există o întâmplare de care se pare că nimeni nu-şi aminteşte, cu excepţia mea. S-a petrecut în seara de după ieşirea noastră în balcon. În jurul hotelului, mai rămăseseră câteva mii de oameni. La cină, nu ştiu de ce, am fost cam agitat şi n-am vrut să mănânc nimic altceva decât cartofi prăjiţi. Nu mă prea simţeam în largul meu, aşa că, după masă, am urcat în cameră. Îmi amintesc că era o cameră confortabilă şi poate prea mare pentru un copil (ca să nu mai spun că
toate încăperile noastre erau bine păzite). Deşi eram obosit, nu reuşeam deloc să adorm, voiam neapărat să ştiu ce se întâmplă cu miile de oameni rămaşi în stradă. Curiozitatea m-a învins şi am scos capul pe fereastră, spre surprinderea mulţimii: am început să fac cu mâna, iar lumea devenea din ce în ce mai entuziastă. Brusc, mi-a venit o idee.

Am dispărut timp de câteva secunde şi m-am dus să iau buchetul de lalele care se afla pe masa din mijlocul camerei. M‑am întors apoi la fereastră şi, pe fundalul zgomotului produs de mulţime, m-am căţărat pe pervaz şi am început să arunc florile una câte una: la fiecare gest al meu, oamenii se agitau şi mai tare, iar freamătul se transformase în ovaţii. Nu ştiu ce mi-a venit, dar am simţit că era un mod de a-mi arăta afecţiunea faţă de acei oameni care se aflau acolo pentru noi. După ce am aruncat şi ultimul fir de lalea, am făcut iar cu mâna timp de câteva minute, apoi m-am întors în cameră. După un timp, cineva a bătut la uşă: era tatăl meu vitreg. Mi-am dat seama că făcusem o boacănă", povestea Principele Nicolae în cartea "Drumul spre casă".

Pornind de la dialogul iniţiat de istoricul Filip-Lucian Iorga, volumul îşi propune să-l prezinte românilor pe nepotul Majestăţii Sale Regelui Mihai: de la prima sa vizită pe tărâm românesc din 1992 la hotărârea de a se stabili în România în 2012.

VEZI ȘI: Cel mai mare risc după scoterea lui Nicolae din linia de succesiune a Regelui Mihai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel