Pot părinții să nu își ducă la școală copiii? Ce spune LEGEA. Chirieac: Să nu ne mirăm că e haos

Tot mai mulți părinți își pun întrebări pe grupurile pentru părinți dacă există posibilitatea legală să nu își ducă la școală copiii, cel puțin pentru o perioadă. 

Avocatul Adrian Cuculis a intervenit în direct la România TV unde a explicat dacă este legal sau nu ca părinții să nu își ducă la școală copiii, din cauza pandemiei de coronavirus. 

”E foarte important de precizat că Legea Educației Naționale, dacă o coroborăm cu Codul Penal, avem o infracțiune, dacă vă vine să credeți, în momentul în care se zădărnicește practic această trimitere la școală a copiilor, pentru acest ciclu obligatoriu primar, atunci lucrul acesta echivalează cu infracțiunea. Sigur că avem o situație inedită. Mulți se vor întreba de câte infracțiuni ai auzit în această situație? Probabil că sunt foarte puține cazuri și noi trecem printr-o situație deosebită”, a declarat avocatul Adrian Cuculis. 

Chirieac: Să nu ne mirăm că e haos

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost întrebat în cadrul unei intervenții la postul TV dacă nu cumva ar trebui să existe o precizare de la Guvern în această situație. 

”Omenește, să ai un copil mic la școală, în clasele primare sau în ciclul gimnazial, și să vezi ce s-a întâmplat astăzi, 352 de infectări în București, dumneavoastră ați fi de condamnat dacă nu v-ați trimite copilul la școală? Lumea se întreabă: domnule, ce facem? Bunicii sunt foarte vulnerabili în această situație. Dacă tot o lași pe doamna Anisie să se ocupe de o astfel de problemă, atunci să nu ne mirăm că e haos. Ar fi de mirare să iasă o treabă bună. Eu nu pot să condamn niciun părinte care hotărăște să nu își trimită copilul la școală”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel