Posturile de televiziune se despart de publicitari, în disputa privind ordonanța CNA

canale-tv
canale-tv

”Uniunea Agențiilor de Publicitate din România este o instituție pentru care transparența este unul dintre principiile de bază”, se arată într-un protest al acestei organizații la adresa Guvernului, care a dat un OUG privind normele din audio-vizual. Ceea ce îi supără pe publicitari este, însă, tocmai…transparența pe care o solicită noua lege referitoare la contractele dintre firmele de publicitate și televiziuni. Temându-se să nu sufere din cauza OUG, firmele se plâng că nu au fost consultate de guvern, iar organizația amintită invocă sprijinul unor trusturi de presă, mai ales a grupului Pro.

Potrivit Mediadict, reprezentanţii Pro TV au declarat că nu se alătură demersului Uniunii Agențiilor de Publicitate din România (UAPR), prin care solicită Guvernului României reevaluarea ordonanței de urgență de modificare și completare a legii audiovizualului nr. 504/2002. “Noi nu ne-am alăturat în nici un fel acestui demers. Considerăm doar că era firesc ca modificările acestui act normative să fi fost discutate cu toţi jucătorii din industrie. Acest lucru l-am adus la cunoştinţa şi celor de la UAPR cu care am avut o întâlnire săptămâna trecută”, a declarat pentru Mediaddict Maria Apostol, PR Pro TV.

Mai mult, nici dl George Chiriță, directorul executiv al ARCA (Asociația Română de Comunicații din Audiovizual), nu știe nimic de un asemenea demers. El a declarat Mediaddict că, deși exista o discuție incipientă la nivel de asociație,  nu s-a dat niciun comunicat de această natură și nu vede cum s-ar fi putut lua o astfel de poziție fără știrea ARCA. La solicitarea Mediaddict, dna Maria Popescu, PR al stației Kanal D a informat Mediaddict că nici Kanal D nu s-a raliat declarației UAPR. Oficialii UAPR consideră că prin reglementarea propusă de OUG 504/2012 sunt afectate grav legile concurenței, principiile economiei de piață, dar și ale statului de drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel