Postul Mare/Paști 2021. Mihaela Bilic explică ce înseamnă cu adevărat postul

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre ce înseamnă cu adevărat postul pentru organism și pentru psihicul uman.

În opinia nutriționistului Mihaela Bilic, postul trebuie să fie „o confruntare cu senzația de foame”, a explicat aceasta la Digi 24. „Postul presupune un exercițiu de voință, presupune cum spuneam o îndepărtare de lucrurile, de plăcerile acestea banale, umane, trupești. Presupune un fel de contact mai strâns tu cu tine, cu spiritualitatea, cu tot ce înseamnă iată alte nevoi decât cele alimentare”.

„Acum, în post, acesta ar trebui să ne fie exercițiul, să vedem că faptul că nu suntem sătui și că într-adevăr acea senzație de foame ne produce o trezire a simțurilor, a minții, fiindcă începi să-ți pui întrebări. Descoperi lucruri despre tine”, a adăugat ea.

Postul te face să vrei mai mult, nu intri într-o zonă de confort, spune Bilic

„Cum bine spunea Steve Jobs, «Stay hungry, stay foolish» (n..r, rămâi înfometat, rămâi naiv). Atunci când ești sătul, confortabil, pe canapeaua ta, de fapt de foarte multe ori nu-ți mai dorești nimic. E un fel de pletoră care adoarme tot.

Atunci, postul se vrea această reconectare cu tine, reconectare cu valorile, cu alte lucruri în afară de mâncare. Fir-ar să fie, mai ales după această izolare, mâncarea a devenit elementul central al vieții noastre”, a mai spus Bilic.

40 de zile se poate trăi doar cu apă

Întrebată despre cele 40 de zile de post de dinainte de Paști, aceasta a explicat că un om poate supraviețui 40 de zile doar cu apă, fără să mănânce absolut nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel