Postul Crăciunului. Cristian Mărgărit: Alimentul care e o minune nutrițională

Cristian Mărgărit
Cristian Mărgărit

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a vorbit despre o minune nutrițională. Vorbim de un aliment care poate fi consumat mereu, nu doar în Postul Crăciunului.

 

 

”Trebuie să avem mare grijă la diversitate. Trebuie să combinăm foarte inteligent alimentele pentru a obține un profil complet de aminoacizi, ideal pentru corpul uman. O alegere care mie îmi place este supa cremă de linte roșie cu chimen. Profilul de aminoacizi din leguminoase se completează foarte bine cu cel din cereale. Foarte important să profităm și de condimente. Mie îmi place să folosesc condimente orientale. Cerealele și carbohidrații merg foarte bine combinate cu turmericul, în limita a unui gram pe zi, înseamnă foarte multe beneficii pentru sănătate. Corpul folosește mai bine insulina, are efect antiinflamator, antioxidant”, a spus Cristian Mărgărit

”Puteți folosi și germeni de grâu, sunt o minune nutrițională”, a mai zis Cristian Mărgărit.

Germenii de grâu au efecte antioxidante și ajută la întărirea sistemului imunitar. Complexul de vitamine B e important în buna funcționare a inimii și a creierului, fiind de un real folos și persoanelor cu probleme cardiovasculare. Germenii sunt bogați în acizi grași de tip Omega-3. Aceștia ajută la scăderea colesterolului, reducerea inflamației, susțin un sistem nervos sănătos.

”Năutul îl putem fierbe, se asociază foarte bine cu orezul. Mie îmi place cu un condiment marocan. De asemenea, năutul poate fi făcut sub formă de humus. Putem să-l facem și falafel. Nu-l prăjim în ulei, ci facem acele chifteluțe vegetale și le băgăm la cuptor. Înăuntru putem pune și un pic de spanac, pătrunjel, suc de sfeclă roșie”, a mai spus nutriționistul la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

VEZI ȘI: Mărgărit, celebrul nutriționist, despre fructul fabulos. Ne ajută să prevenim diabetul

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a spus care sunt fructele care previn diabetul.

În lupta cu bolile, se pare că afinele câștigă în ceea ce ar putea însemna prevenirea diabetului. Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a spus acest lucru la Antena 1.

Ce beneficii mai au afinele

Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană, modificând favorabil flora patogenă intestinală, și antidiareică.

Cu un conținut important de antioxidanți, afinele sunt fructe ce nu ar trebui sa lipsească din alimentația zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai.

Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde. Frunzele intră în compoziția ceaiului dietetic.

Afinele sunt folosite la obținerea afinatei, o băutură alcoolică destul de apreciată, sau la prăjituri și alte dulciuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel