Poşta Română. Ministrul Comunicaţiilor solicită demisia întregii conduceri

Posta Romana
Posta Romana

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a cerut luni demisia membrilor Consiliului de Administraţie de la Poşta Română, precum şi a directorului general interimar al companiei, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an, potrivit unui comunicat al ministerului de resort. 

În acelaşi timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control al MCSI la Compania Naţională 'Poşta Română' (CNPR). 'Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova a convocat, în această dimineaţă, o şedinţă de urgenţă la Compania Naţională 'Poşta Română' (CNPM) şi a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an.

Totodată, Lucian Şova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la Poşta Română. Acesta va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare, elaborat în ultimele două luni', se arată în comunicatul citat.

[citeste si]

Totodată, Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poştei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. 'A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie', notează sursa citată.

Ministerul de resort precizează că suma destinată capitalizării CNPR este prevăzută în continuare în bugetul ministerului şi nu este afectată de rectificarea bugetară. Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990. Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP), în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel