Posibila fraudare a alegerilor în Sectorul 1: Filmul acțiunii care a dus la cel mai mare scandal electoral

Apărătorii lui Daniel Tudorache susțin că la Sectorul 1 alegerile locale au fost fraudate. Ulterior, în media au apărut imagini video și foto cu persoane care aveau acces în Biroul Electoral de Sector de unde erau sustrași saci cu buletine de vot.

Potrivit apărătorilor lui Tudorache, imaginile sunt suprinse pe 30.09, la trei zile după scrutin.  Este data când începuse să se zvonească că va avea loc o renumărare completă a voturilor, deoarece, în cazul celor 11 secții care fuseseră renumărate (29.09.2020) din oficiu din cauza faptului ca nu căzuseră pe cheie, diferențele fuseseră semnificative între ce se regăsea în saci și ce fusese consemnat în procesele verbale din secție.

Potrivit acestora, pe 30 septembrie, în jurul orei 16.20, procurorul Sprincu anunță ca "a fost depistat cu Covid-19" și dispune suspendarea lucrărilor BES 1. La ora 17.00, niciun membru, cu excepția procurorului, nu se mai afla în sediu. Lor li s-a comunicat să se izoleze și să se testeze.

Filmul prezentat de avocatul Mihai Drăgan, în ceea ce privește acuzele de fraudă de la Sectorul 1:

-  Pe 30.09.2020, ora 17.09 procurorul Sprincu introduce un teanc de procese-verbale de numărare a voturilor în una dintre cutiile ce urmează să fie înaintate către Judecatoria Sector 1 și BEM, la finalul activitatii BES 1.

- ora 17.23-17.30 - Camera 13, care se află la etajul 1 al Complexului Mureș, la intrarea în incinta BES 1: Urmare a anunțului domnului procuror că  "a fost depistat cu Covid-19", membrii BES 1 părăsesc incinta.  Ora 17.26 - În încăperea lifturilor apare, langă procurorul Sprincu reprezentantul USR in BES 1 si un domn cu tricou alb și rucsac, care iese din BES 1 (deci, probabil, personal auxiliar), care nu discuta cu dl. procuror Sprincu și coboarț cu liftul la ora 17.27. Dupa ce procurorul Sprincu poartă o discuție cu reprezentantul USR în BES 1, fiecare pleacă separat. Organizatorul cu tricou alb si rucsac in spate se numeste Serban Remus Catalin, consilier USR S1

- ora 17.35-17.50 - Camera 13: Domnul cu tricou alb și rucsac se întoarce și monitorizează zona până la plecarea tuturor persoanelor din BES 1, pentru a chema colegii pentru operațiunea ce va urma.

- ora 17.40- Ultima persoană părăsește incinta. Ora - 17.42 - Jandarmul iese din BES 1 și poartă o discuție cu domnul în tricou alb, probabil, informându-l că în interior nu se mai află nimeni.

- ora 18.14-18.18 - Camera 13: domnul în tricou alb și cu rucsac în spate, care pare a comunica cu alte persoane. După cum se va vedea, acesta este un punct de întâlnire.

- ora 18.29-18.31 - Camera 13, Et. 1, BES 1: Domnul cu rucsacul în spate poartă o discuție cu jandarmul care păzește intrarea în BEȘ 1. După cum era normal, ar fi trebuit că jandarmul să îi solicite să părăsească zona, însă, așa cum se va vedea în următoarele fișiere, este o discuție de organizare a acțiunii.

- ora 18.35-18.40 - Camera 13, Et. 1, BES 1: Încep să apară și alte persoane, unele dintre ele cu rucsaci în spate. A se observă că este același tip de rucsac, motiv pentru care concluzionăm că este vorba despre o acțiune organizată.

La ora 18.36, din lift coboară un individ ras în cap și cu masca, cu același tip de rucsac, care, aparent, fără a interacționa cu grupul inițial, intră direct în BES 1. Imediat, grupul îl urmează, la lift rămânând o doamna, pentru a-i prelua și pe cei care urmează să mai vină.

- ora 18.37 - Un alt domn cu masca apare din lift și intră direct în BES 1. Imediat, doi tineri (domn și doamnă, ies cu rucsacii din BES 1 și intră înapoi, pentru a ieși la 18.38 împreună cu o altă doamna. Cu toții se regrupează la lift la ora 18.39 și poartă discuții ce par a fi de organizare. Apare din lift un domn grizonat, care intră direct la BES 1. O parte din grupul inițial (2 doamne) intră în lift și pleacă, restul grupului urmându-l pe domnul grizonat, în interiorul BES 1.

- ora 18.42-18.45 - Camera 13, Et. 1, BES 1: Domnul grizonat împreună cu Radu Stanciu (USR) ies din BES 1 și poartă discuții. În aprox. 1 minut, domnul ras în cap iese cu rucsacul în spate și intră direct la lift. Rucsacul pare a avea un conținut cu greutate. Ulterior, și alt membru al grupului părăsește incinta. Jandarmul iese și discuta ceva cu Radu Stanciu (USR), lăsând restul membrilor grupului nesupravegheați, în interiorul BES 1.

- ora 18.45 - Apare și Dan Mirea (USR), care se alătură discuției cu jandarmul, iar domnul grizonat pleacă cu liftul.

- în exteriorul BES 1, aproximativ ora 19.30. Jandarmii facilitează părăsirea zonei de către membrii USR prin îndepărtarea manifestanților care solicitau reținerea și percheziționarea rucsacilor acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel