POSDRU. Eugen Teodorovici: Cheltuieli de management și administrative, FĂRĂ FACTURĂ

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunțat o procedură simplificată pe POSDRU, pentru care un procent de aproximativ 15% din zona alocată va fi pentru cheltuieli de management și administrative, pentru care nu va fi nevoie de nicio dovadă fiscală. 

"Cel puțin 1,2% din PIB este din zona de fonduri europene", a precizat ministrul Eugen Teodorovici. Ministrul a precizat la DC NEWS LIVE că pe POSDRU în zona de cheltuieli administrative și de management, nu mai trebuie factură. Acestor două zone le vor fi alocate aproximativ 15% din suma totală acordată, "peste care beneficiarul poate să adauge cât dorește, dacă vrea să-și angajeze mai multe persoane, să le dea salarii mai mari, e treaba lui. Noi spunem dom'ne, atât la sută decontăm din Fondul Social European, peste e treaba ta să aduci cei mai buni experți, să dai cele mai bune salarii, e dorința și decizia beneficiarului. Proiectul va fi extrem de simplu, noi ca și beneficiari, scăpăm chiar și de verificări foarte amănunțite, și Comisia a spus că dacă aveți această abordare, care este clar trecută în regulament, verificările, misiunile de audit, toate se simplifică. E o schimbare radicală, România a dormit pe ea în anii trecuți fiindcă nu a aplicat acest principiu". 

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că în procentul alocat celor două zone, administrative și de management, se încadrează orice "bonul de benzină, combustibil, tot ce trebuie pentru proiect, pentru care nu cerem niciun fel de document justificativ, nici bon de bezină, nici factură nu știu de care, nu ne interesează. El descrie activitățile cu privire ce vrea să facă din acest procent, foarte bine, dar mai departe nu intrăm pe această zonă". Toate aceste noi prevederi vor fi lansate din februarie-martie, a spus Eugen Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel