Porumbul modificat genetic a câștigat o bătălie importantă în Europa

Curtea Europeană a declarat ca nefiind justificată întârzierea aprobării pentru cultivarea porumbului modificat genetic al companiei DuPont. Comisia Europeană, direct răspunzătoare, va trebui să își asume costurile de judecată și va fi nevoită să trimită propunerea de aprobare către statele membre.

În anul 2001, Pioneer Hi-Bred International a solicitat autorităților spaniole competente autorizarea punerii pe piață a porumbului modificat genetic rezistent la insecte numit "porumb 1507" în vederea cultivării acestuia, respectând directivele europene. S-a înregistrat cererea, iar de atunci problema s-a tot tergiversat.

Comisia Europeană este cea care a fost învinuită de Curtea Europeană pentru aceste întârzieri, într-o decizie pe care a luat-o pe 26 septembrie 2013.  Pioneer Hi-Bred, divizia de agricultură a DuPont, a dat Comisia Europeană în judecată în anul 2010. Este vorba despre soiul de porumb sub denumirea comercială de Herculex, realizat prin biotehnologie de către Pioneer Hi-Bred și Dow Chemical.

Comisia Europeană a cerut în repetate rânduri studii de la autoritatea europeană pentru siguranță alimentară, întârziind trimiterea propunerii de aprobare către statele membre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel