Portofoliul PAID s-a dublat în 2014, la 1,5 milioane de poliţe, dar a scăzut în ultimele luni

Societatea care emite asigurările obligatorii pentru locuinţe, PAID, a încheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de poliţe, dublu faţă de 2013, dar în scădere de la un maxim de 1,57 milioane atins la începutul lunii septembrie, potrivit datelor disponibile pe pagina web a companiei.

Datele arată că ponderea poliţelor de 20 euro (tip A) se situează la 91,2%, iar diferenţa revine celor care costă 10 euro (tip B). Astfel, subscrierile PAID au totalizat 28,5 milioane de euro în 2014, din care 27,2 milioane de euro din vânzarea de poliţe tip A, informează Mediafax.

Poliţele tip A acoperă daunele produse de inundaţii, alunecări de teren şi cutremur în limita a 20.000 de euro pentru locuinţe cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, caramidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic.

În cazul poliţelor tip B, suma asigurată se ridică la 10.000 euro şi se referă la locuinţele cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic.

PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009. Cei mai mari acţionari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama şi Gothaer România, fiecare cu 15%. Generali România are o participaţie de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România şi UNIQA România deţin câte 5,5% din acţiuni.

Primele poliţe emise de PAID, cunoscute şi sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel