Pora demontează minciunile lui Băsescu despre Arafat

andreeapora-romanialibera
andreeapora-romanialibera

Băsescu a spus că oamenii care au spus că se privatizează SMURD, dezinformează. Deci, el dezinformează. Arafat n-a spus de privatizare, ceea ce arată și Andreea Pora. Doar Băsescu a atins subiectul, tipic manipulare.

”Arafat sustine ca sistemul de urgenta, pus cu greu pe picioare (meritele ii apartin in exclusivitate) si laudat nu doar de FMI si de Banca Mondiala, va fi destructurat prin intrarea pe piata a competitorilor privati. Spunind asta se bazeaza nu doar pe experienta proprie, SMURD-ul a inceput la Tirgu Mures in acest fel, ci si pe experienta altor tari europene, exemplul cel mai apropiat fiind Olanda, modelul din care, culmea! s-au inspirat realizatorii legii. Se mai bazeaza Arafat pe generalitatiile paguboase din proiectul de lege la "capitolul urgente", generalitati care lasa la latitudinea unor viitoare acte normative reglementarile care s-ar fi impus acum.

Față de declarația președintelui, Andreea Pora, într-un   articol  intitulat "Profesor Doctor Traian Băsescu: Urgența-i ca taximetria!"  din "Revista 22", scrie următoarele:

"Mai precis, problema proiectului nu este ca da unda verde privatilor la acoperirea urgentelor (ceea ce se intimpla si acum, dar contra cost), ci ca ii lasa sa intre pe urgentele de grad zero. Adica, pe acele urgente extrem de grave provocate de accidente (cazul maternitatii Giulesti sau al descarcerarilor de pe DN1, de exemplu) si de calamitati, unde conteaza in primul rind profesionalismul. Nu ar fi fost, poate, nicio problema si reactia lui Arafat ar fi fost mai ponderata, daca proiectul clasifica urgentele, introducea criterii de clare si limita, eventual, pentru o perioada accesul privatilor la urgentele de grad zero, lasindu-le liber doar la celelalte urgente. Legea nu face insa asta. De ce? Din cauza banilor aflati in joc. E simplu: urgentele de grad zero sint cele mai bine platite si, cu siguranta, privatii pe ele se vor bate. O lupta care poate fi neloiala in sensul ca in marile orase teritoriul va fi cucerit de privati (eventual mina in mina cu dispecerii de la 112), in timp ce ruralul ajunge "fieful" actualului SMURD. Arafat stie ce spune cind afirma ca astfel putinii bani alocati in buget pentru urgente (care, atentie, nu sint manageriati de casele private de sanatate, ci de Minister, via CNAS) se vor rispi rapid intre diferiti privati in detrimentul unui sistem care functioneaza bine, in pofida opiniei specialistului Basescu. Asadar, miza disputei este in fond accesul privatilor la banii pentru Urgenta, in special pentru urgenta de grad zero!"

Citește și:

Cum a căzut Băsescu în capcana Arafat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel