Ponta: Votanții îl vor urî pe Băsescu cum l-au urât pe Ceaușescu

Președintele suspendat Traian Băsescu riscă să devină la fel de urât ca și Nicolae Ceaușescu dacă nu încetează anchetele Parchetului General împotriva celor care au votat la referendumul din 29 iulie, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, premierul Victor Ponta, întrebându-se retoric dacă Traian Băsescu își dorește să conducă ”țara celor care dacă votează contra lui sunt anchetați”.

“Da, fac un apel către domnul Băsescu să înțeleagă că cei 8,5 milioane de români care au votat împotriva lui dacă se mai și trezesc anchetați pentru asta îl vor urî cum l-au urât pe Ceaușescu și poate cu ultima resursă de rațiune președintele suspendat înțelege acest apel”, a precizat premierul Victor Ponta, amintind ulterior de alegerile din Neamț, din 2011, care deși au fost fraudate,nu a existat nicio anchetă demarată.

“Nu intervine nimeni în independența justiției și nici nu va interveni. Dar independența presupune și faptul că îi ancheteze pe toți, nu doar pe cei de la USL, ori sunt convins că așa vor face. Nu pot decât să îmi amintesc de faptul că anul trecut la Neamț au fost niște alegeri , evident fraudate, e adevărat , de cei de la PDL, cu bani dați, cu liste, cu polițiști, cu structuri deconcentrate. N-am auzit de o singură anchetă”, a precizat premierul Ponta, relatează NewsIn.

În opinia acestuia, președintele suspendat Traian Băsescu este cel care a ”vorbit și a cerut în mod imperativ” anchetarea celor care au votat la referendumul din 29 iulie.

“Acum, pentru că președintele suspendat a vorbit și a cerut în mod imperativ să fie anchetați cei 8,5 milioane de români, văd că asta se întâmplă și apelul meu a fost și va fi în continuare către președintele suspendat domnul Băsescu, dacă cumva domnia sa își dorește și văd că își dorește foarte mult chiar dacă oamenii nu îl mai vor – e ca în Lăpușneanu – el îi vrea, el vrea să fie în funcție, dar vrea să fie în funcție președinte peste o țară de 8,5 milioane de români anchetați, doar pentru că au votat împotriva lui. Cred că data viitoare vor veni 10 milioane care vor vota împotriva lui. Ce țară vrea să conducă Traian Băsescu ca președinte? Țară celor care dacă votează contra lui sunt anchetați?”, a mai adăugat premierul.

”Așa încât mă aștept la domnul Băsescu, dacă cu adevărat își dorește să redevină președinte așa pe ușa din spate sau la masa verde cum a zis el – a zis că el nu vrea să mai fie președinte la masa verde – văd că acum vrea la orice masă, numai să fie”, a punctat premierul Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel