Ponta: Vom avea autostrăzi dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boagiu şi alţii

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, pe tronsonul Cernavodă-Medgidia, că România va reuși să aibă autostrăzi, "dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boiagiu şi alţii".  

Autostrada Soarelui a fost inaugurată oficial, joi, când a fost dat în folosință și ultimul tronson, dintre Cernavodă și Medgidia, unde se poate circula pe două benzi pe sens.  Prezent la eveniment, pemierul Victor Ponta a afirmat: "Autostrada Comarnic-Braşov a fost proiectată şi s-a ajuns la faza de licitaţie în 2009. Avea termen de execuţie 36 de luni, dacă Berceanu o semna atunci acum era gata. Dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boagiu şi alţii, avem şi autostrăzi", a notat Ponta.

În iulie, tronsonul Cernavodă - Medgidia al Autostrăzii Soarelui a fost deschis, circulându-se în regim de drum naţional, pe o singură bandă pe sens şi cu limita de viteză de 80 de kilometri la oră.

După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă - Medgidia, s-a organizat o nouă licitaţie câştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia - Constanţa.

Semnarea contractului a avut loc în 21 septembrie 2011, iar în 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,491 kilometri din acest tronson, din care 0,20 kilometri reprezintă zona de racordare la Autostrada existentă, urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013.

Întregul tronson Cernavodă - Constanța costă 1.486.158.338 lei (fără TVA), dintre care 297.232.537 lei reprezintă contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene, diferența fiind asigurată de Guvernul României și Banca Europeană de Investiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel