Ponta: Voi merge la Consiliul European, mi-a fost transmisă o invitație

ponta bruxelles
ponta bruxelles

 Victor Ponta a declarat miercuri seara că el va merge la Consiliul European din 28 iunie, indiferent de rezultatul discuțiilor de joi pe care le va avea cu președintele Băsescu. Acesta a spus că a primit o invitație oficială de la Consiliul European.

"O să merg la Consiliul European, pentru că aceasta e decizia Guvernului și a Parlamentului. Sigur că mă interesează ce spune Președintele, pentru că mă interesează să nu ajungem în situații jenante. Nu am cum să renunț, din moment ce Parlamentul mi-a dat o decizie. Nimeni nu poate încălca o decizie a Parlamentului", a spus Victor Ponta.

 "Agenda pentru 28-29 e deja publică, și agenda are numai și numai subiecte de politică guvernamentală. Argumentul meu suprem e realitatea și realismul. Nu e o chestiune de orgolii, poate că șsi eu aș avea ceva de făcut pe 28 iunie. Dacă se duce președintele, cum se poate duce în numele unui Parlament și al unui Guvern pe care le critică?", a adăugat Ponta.

Consiliul European nu a trimis pana in acest moment invitatiile nominale la Consiliul European din 28-29 iunie. Acestea sunt transmise, in mod traditional, odata cu agenda finala, cu o zi - maximum doua inaintea reuniunii, dupa ce statele membre au nominalizat componenta delegatiei nationale prezenta la intrunire, au explicat pentru HotNews.ro experti ai Consiliului.

 Totuși, potrivit hotnews.ro, procedura de la CE este ca înainte cu două săptămâni să se trimită un program al summit-ului care conține detalii tehnice și procedurile de acreditare

Procedural, cu doua saptamini inainte, se trimite un asa numit program al summitului care contine detalii tehnice si procedurile de acreditare. Aceste programe nu se trimit nominal statelor membre.  După aceasta, țările destinatare urmează să-și nominalizeze membrii delegației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel