Ponta vine în Parlament pe tema poziției României față de bugetul UE

ponta
ponta

Parlamentul se va reuni, marți, de la orele 13,00,  pentru mesajul adresat de premierul Victor Ponta pe tema poziţiei României în privinţa bugetului UE 2014-2020. Liderul PDL din CD, Mircea Toader, a declarat că parlamentarii liberal-democrați nu vor participa la dezbaterea din Parlament. De asemenea, deputaţii vor dezbate în plen, de la ora 12.00, cazul Trăşculescu.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis convocarea şedinţei de plen reunit, marţi, la ora 13,00 pentru mesajul adresat de prim-ministrul Victor Ponta pe tema poziţiei României în privinţa bugetului UE 2014-2020, iar deputaţii vor dezbate în plen cazul Trăşculescu la ora 12,00.

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea,  a susţinut că "aceeaşi metodă" a fost folosită în ceea ce priveşte mandatul pentru Consiliul European de către toate Parlamentele naţionale, începând cu cel britanic.

 El şi-a exprimat speranţa că marţi Parlamentul va adopta o hotărâre sau o rezoluţie pe această temă, deoarece "fiecare reprezentant al României trebuie să aibă un mandat şi să se obişnuiască că va avea un mandat din partea Parlamentului".

 Zgonea a precizat că Parlamentul nu-i va "impune" preşedintelui Traian Băsescu un mandat pentru Consiliul European, ci îi va "recomanda" unul, el întrebându-se dacă preşedintele va ţine cont de acest punct de vedere, care va fi publicat în MO.

 "Aceasta este obligaţia noastră, avem o lege cu privire la raporturile dintre Guvern şi Parlament, au fost câteva articole declarate neconstituţionale, dar este obligaţia noastră", a spus preşedintele Camerei.

 Întrebat cum va putea Parlamentul să-l determine pe şeful statului să respecte o rezoluţie pe această temă, Zgonea a răspuns: "Eu cred că ar trebui să-l întrebaţi pe preşedintele României dacă domnia sa va putea să nu ia în considerare o hotărâre sau o rezoluţie a Parlamentului în plenul său reunit cu privire la un mandat pe care i-l recomandă domniei sale în momentul în care discutăm într-un Consiliu European extraordinar resursele financiare alocate României în perioada 2014-2020".

 Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai precizat că punctul de vedere al Parlamentului va fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât preşedintele Traian Băsescu îl va putea cunoaşte.

Mircea Toader, liderul deputaților PDL, a declarat, marți dimineată, că parlamentarii liberal-democrați nu vor lua parte la dezbaterea pe marginea bugetului UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel