Ponta: UE vrea linişte în România. Înseamnă o bătaie de cap în plus

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a dat mai multe detalii despre întâlnirea de la Bruxelles cu Jose Manuel Barroso. Invitat la B1 Tv, Ponta a explicat că Traian Băsescu a cerut o întâlnire cu Barroso şi ulterior s-a stabilit că va merge şi el pentru a se păstra un echilibru.

[caption id="attachment_233324" align="alignleft" width="310"] mediafax.ro[/caption]

"Traian Băsescu a solicitat această întâlnire cu președintele CE, Jose Manuel Barroso m-a informat, apoi am stabilit că pentru a exista acel echilibru de care avem nevoie este bine să mă duc și eu la Bruxelles. Nu au existat asemenea discuții să mergem împreună la Bruxelles" a spus Victor Ponta.

„CE vrea liniște.UE este confruntată cu nuște probleme majore care țin de criza finaciară, de problemele grave pe care le au anumite țări. În aceste condiții, conflicte politice interne există în fiecare dintre țări, care au fost exporate către Bruxelles. E normal să nu-și dorească așa ceva. Înseamnă o bătaie de cap în plus”, a declarat Ponta.

Premierul a declarat că a aflat despre vizita președintelui la Bruxelles printr-o informare de la Comisia Europeană, dar și în urma unei conversații telefonice cu Traian Băsescu.

"De la Comisia Europeană am aflat că Traian Băsescu a cerut această întâlnire. Traian Băsescu mi-a dat un telefon și mi-a zis puțin din ce a vorbit cu Barroso" a adăugat premierul.

Referitor la obiectele de discuție ale liderilor politici cu președintele CE, președintele a abordat în special problema MCV, iar Victor Ponta a discutat mai ales despre acțiunile guvernului.

"Fiecare a avut un al obiect de discuție cu Jose Manuel Barroso. Am considerat că, cu cât ne suprapunem mai puțin, cu atât avem mai puține motive de conflict" a mai spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel