Ponta: UDMR va face parte din coaliția guvernamentală

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat, în această seară, într-o intervenție la Antena 3, că  UDMR ar putea  face parte din  coaliţia guvernamentală. Mai mult, premierul a declarat că Kelemen Hunor a confirmat participarea la coaliția guvernamentală. 

"Am vorbit cu domnul Hunor Kelemen care mi-a spus că formaţiunea politică pe care o conduce îşi manifestă disponibilitatea pentru a participa la actul de guvernare, pentru formarea, împreună cu USL, a unei majorităţi constituţionale. Am avut o serie de consultări în USL şi în urma acestora am primit un mandat pentru discuţii cu reprezentanţii acestei minorităţi importante din România, pentru a preîntâmpina orice colaborare cu forţe politice populiste sau extremiste. Modificarea Constituţiei se va face sub expertiza Comisiei de la Veneţia, dar şi în urma unor discuţii cu experţii societăţii civile care nu sunt în Parlament", a declarat Victor Ponta.

Referitor la colaborarea cu UDMR, Victor Ponta a declarat că negocierile cu această formaţiune politică s-a produs după consultări cu partenerii din USL. Este o modalitate de încheiere a divizării țării, a regimului politic al lui Traian Băsescu, bazat pe ură între oameni și război intern.

"Înţeleg şi respect toate reticenţele faţă de UDMR, am întins o mână din postura celui care a câştigat detaşat aceste alegeri", a declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel