Ponta: TVA ar putea scădea anul viitor și la alte alimente

Victor Ponta (5)
Victor Ponta (5)

 Premierul Victor Ponta a declarat, marți, în timpul ședinței de guvern, că măsura reducerii Taxei pe Valoarea Adăugată la pâine s-ar putea aplica și la alte alimente, începând cu anul viitor, dacă vor exista condiții și dacă decizia de anul acesta se va dovedi una de succes.

”Avem reducerea TVA la alimente - la pâine. Eu spun la alimente pentru că mă bazez pe faptul că fiind vorba de un parteneriat între Guvern şi producători, se va dovedi că ceea ce am spus tot timpul, şi anume că un TVA de 9% nu înseamnă bani mai puţini la buget, ci înseamnă combaterea evaziunii fiscale şi chiar încasări suplimentare sau scăderea preţului la pâine. Dacă acest prim proiect se va dovedi de succes, înseamnă că anul viitor sau când avem condiţiile necesare putem să extindem la alte alimente de bază”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Șeful Executivului a subliniat importanța susținerii producătorilor și consumatorilor, pentru a sprijini reducerea TVA la pâine. ”E foarte important să nu fim singuri, doar Guvernul, pe de o parte, ci toţi producătorii. Şi, până la urmă, fiecare dintre noi, cei care cumpărăm o pâine, să cerem bon la acea pâine”, a arătat prim-ministrul.

De la 1 septembrie va intra în vigoare o ordonanță simplă prin care TVA la pâine va fi redusă cu 9%, a anunțat Victor Ponta, luni, după întâlnirea cu delegația Fondului Monetar Internațional în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel