Ponta: Susțin că taxa tv ar trebui eliminată pentru cei care au cablu

ponta_interviu
ponta_interviu

Premierul Victor Ponta s-a declarat, marți seară, în interviul acordat postului România TV, un susținător al eliminării taxei tv plătită de către românii care au cablu, considerând că televiziunea publică ar trebui să regleze aceste taxe în urma unor negocieri cu reprezentații companiilor care furnizează aceste servicii.

Taxa tv pe care Televiziunea Română o încasează de la cetățenii României care au cablu nu se mai justifică în contextul media actual, atât timp cât aceştia plătesc o dată pentru aceste servicii.

"Despre taxa tv, eu în continuare susţin că ea ar trebui eliminată pentru cei care au cablu, pentru că oricum plăteşti taxa de cablu. Eventual, TVR-ul poate să ia taxă de la cei de la cablu dacă e cazul", a spus Victor Ponta, în interviul acordat România TV.

”Problema este că TVR primeşte taxă, primeşte subvenţie de la stat şi are 100 milioane de euro pierdere. Nu se poate. Nu-şi poate nimeni permite aşa ceva, când noi tăiem banii de peste tot", a mai adăugat premierul Ponta, arătând că Televiziunea Națională nu mai ”influențează politic”. "Dacă ar fi fost aşa, trebuiau să câştige domnul Băsescu şi PDL toate alegerile, că numai ei erau la TVR", a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, premierul Ponta a mai concluzionat că, în contextul în care Televiziunea Publică dispune de un buget ”cât toate televiziunile din România”, dar și un număr foarte mare de angajați, comparativ cu alte televiziuni comerciale, soluţia de viitor ar fi ”să reducă cheltuielile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel