Ponta: Sunt 49% șanse să candidez la prezidențiale

victor-ponta7
victor-ponta7

Liderul PSD Victor Ponta spune că își dorește ca sfârșitul anului 2014 să-l găsească în funcția de premier, deși există șanse de 49% să candideze la alegerile prezidențiale, precizând că diferența dintre 49% și 51% este "uriașă".

"Mi-aș dori cândva să fiu președinte, dar la sfârșitul anului aș vrea să fiu prim-ministru. Nu putem însă tranșa în această seară problema candidatului", a declarat Ponta, luni seara, la Antena 3.

"Sunt 49 la 51% șanse să candidez la prezidențiale. Diferența dintre 49 și 51% este uriașă", a adăugat prim-ministrul, precizând că numele prezidențiabilului PSD se va afla după 25 mai, data alegerilor europarlamentare.

La capitolul candidați posibili, premierul i-a enumerat din nou pe Mugur Isărescu, Călin Popescu Tăriceanu și Sorin Oprescu. Un candidat puternic din rândurile PSD ar fi Mircea Geoană, a precizat șeful Executivului.

Ponta a menționat că alegerea unui președinte de centru-stânga ar conduce la numirea unui premier de pe partea dreaptă a eșicherului politic.

Președintele PSD a admis că mulți social-democrați insistă ca cel mai mare partid al țării să aibă un candidat la alegerile prezidențiale, de preferat în persoana șefului formațiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel