Strategie contra lui Băsescu: membrii PSD s-ar putea înscrie în PNL

antonescu ponta dc
antonescu ponta dc

Victor Ponta ar fi dispus să ia o măsură extremă în cazul în care Traian Băsescu va chema partidele la negocieri separate. Premierul spune că s-ar înscrie, pentru o zi, împreună cu membrii PSD în partidul lui Crin Antonescu, PNL, dacă șeful statului nu cheamă la consultări Uniunea Social Liberală ca întreg. 

Victor Ponta explică faptul că șeful statului ar trebui ca după alegeri să se consulte cu USL, li nu separat cu partidele din componența alianței, întrucât la Biroul Electoral Central candidații liberali și cei social-democrați sunt înscriși sub sigla uniunii. ”Foarte bine, toţi parlamentarii PSD ne înscriem în PNL pentru o zi. Dacă domnul Băsescu joacă jocul de copii de cinci ani, la o adică dacă aşa ni se cere... Dacă domnul Băsescu se joacă ca Irina (fiica lui Victor Ponta - n.r), ne jucăm şi noi cu el. Pe 10, luni, eu nu sunt parlamentar PSD pentru că nu există PSD în alegeri. Suntem parlamentari USL, pentru că şi la BEC e USL. Toate şedinţele de grup au fost până acum USL. Nu e treaba lui Traian Băsescu. Putem foarte bine să avem trei grupuri, dar nu e treaba lui Traian Băsescu”, a declarat premierul.

În ceea ce privește rezultatul alegerilor, premierul a fost mai rezervat, anticipând că există posibilitatea ca majoritatea să nu fie una foarte mare. ”Nu cred că majoritatea va fi foarte mare. E posibil să fie 60% dar cred că PPDD va avea mai mulţi parlamentari decât PDL. Cred că vom lua peste 50%. Cât peste 50% nu vă pot spune. Nu va exista un partid care să aibă majoritate absolută”, a opinat președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel