Ponta spune că lucrează cu Băsescu pentru aderarea României în Schengen

Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat Die Welt, că el și președintele Traian Băsescu lucrează împreună pentru ca România să intre în Schengen în prima jumătate a anului viitor.

”Eu sunt optimist, că Președinția irlandeză va avansa chestiunea aderării (n.r. - la Schengen) în prima jumătate a anului 2013. Eu și președintele cooperăm în acest sens. Am îndeplinit toate cerințele. La Consiliul JAI din martie aștept undă verde”, a precizat Victor Ponta, întrebat de faptul că, din cauza criticilor europene față de situația internă, aderarea României este în continuare blocată.

 Premierul Victor Ponta a declarat joi, după reuniunea PES de la Bruxelles, că Guvernul are ”o poziție similară cu a președintelui referitor la spațiul Schengen”.

 ”După cum știți, discuțiile s-au amânat până la momentul prezentării raportului privind MVC, raport care va fi prezentat de Comisie, fie la începutul acestui an, fie anul viitor, motiv pentru care am solicitat în cadrul Consiliului Afaceri Generale ca actualul Consiliu să ia act de deplina capacitate tehnică a României și de îndeplinirea condițiilor pentru a intra în spațiul Schengen urmând ca la următorul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne din martie anul următorsă fie discutat și decis un calendar clar de aderare a României la spaţiul Schengen”, a spus Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel