Ponta: Sorin Roșca Stănescu a vorbit în numele lui Iohannis. Corupția ține de persoane, nu de partide

Premierul Victor Ponta a subliniat, miercuri seară, la B1 Tv, că ultimele anchete ale justiției arată cum corupția ține de persoane, nu de partide, și a amintit că fostul senator Sorin Roșca Stănescu, condamnat la închisoare cu executare, a vorbit în locul lui Klaus Iohannis la ultima moțiune de cenzură.

"Știți, una din temele de campanie ale lui Klaus Iohannis era că numai la PSD sunt probelem, corupți și condamnați. Dar el trebuie să știe că Sorin Roșca Stănescu, nu doar ca senator PNL, dar a fost cel care a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură și spunea despre lupta împotriva corupților de la PSD. De Căncescu nu știu dacă e vinovat sau nu, dar Uioreanu știu că e și în arest preventiv. Deci lupta anticorupție nu e lupta unui partid. La lansarea mea am fost acuzat că am blocat Bucureștiul că am dus oamenii pe stadion, dar Iohannis că i-a dus în Piața Victoriei nu a blocat Capitala", a mai spus Ponta.

Referitor la dosarul Petrotel Ploiești, șeful Executivului a precizat că nu influențează în niciun fel justiția.

„N-am interferat și nu interferez în niciun fel în justitție. Foarte bine fac procurorii care descoperă unde este evaziune fiscală și sancționează și recuperează prejudiciul. Ca premier, am anumite obligații față de efectele sociale. Poimâine, 3.500 de oameni trebuie să își primească salariile. Nu doar Lukoil, orice rafinărie plătește lunar către bugetul consolidat, adică prin taxe și accize, 100 de milioane de dolari. Și nimeni nu dorește o gaură la buget de 100 de milioane de dolari”, a spus Victor Ponta.

Dosar Rompetrol - Sorin Roșca Stănescu: De unde a început afacerea care l-a băgat la pușcărie pe SRS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel