Ponta și Băsescu, întâlnire discretă înaintea ședinței CSAT

băsescu ponta dc
băsescu ponta dc

Premierul Victor Ponta a ajuns cu o jumătate de oră mai devreme la ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării și are o întrevedere cu președintele Traian Băsescu, potrivit România Tv.

Probabil, premierul și președintele poartă discuții pe marginea subiectului care astăzi a stârnit multe reacții de nemulțumire: nominalizarea directă a procurorilor Laura Codruța Kovesi și Tiberiu Nițu la Direcția Națională Anticorupție, respectiv Parchetul General. Decizia lui Ponta de a ignora sugestia secției de procurori a CSM este pusă pe seama unei înțelegeri politice dintre șeful executivului și Traian Băsescu.

Administrația prezidențială a anunțat că CSAT se reunește miercuri, de la ora 15:00,  într-o ședință prezidată de președintele Traian Băsescu, pe ordinea de zi figurând stadiul aderării României la spațiul Schengen și demersurile politico-diplomatice. Printre subiectele dezbătute se numără: metodologia de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României; ameninţările cibernetice la adresa României şi securitatea sistemelor informatice de interes naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel