Ponta și Antonescu, acord în biroul lui Chițoiu pentru păstrarea USL

Premierul Victor Ponta și președintele PNL, Crin Antonescu, s-au întâlnit, marți seara, în biroul ministrului de Finanțe, Daniel Chițoiu, în contextul crizei profunde din Uniunea Social Liberală. Conform surselor DeCe News, concluzia discuțiilor dintre copreședinții alianței a fost una clară: USL nu se rupe.

Decizia de la vârful alianței este capitală în economia evenimentelor viitoare, mai ales după ce Ponta și Antonescu au avut unul pentru celălalt replici caustice, liberalul apreciind că e posibil ca USL să nu mai existe după Anul Nou.

Cei doi s-au jucat la nivel declarativ cu soarta USL. În timp ce președintele PNL le transmite jurnaliștilor să se obișnuiască cu imaginea separării dintre Antonescu și Ponta, șeful PSD îl invita pe Crin Antonescu să desființeze alianța, dacă vrea s-o facă.

Liderii USL s-au văzut, marți, și la învestirea lui Gigel Știrbu în funcția de ministru al Culturii și cea a lui Toni Greblă la Curtea Constituțională. Cei doi au fost distanți la finalul ceremoniei și nu și-au adresat niciun cuvânt.

Alianța de guvernare a cunoscut zilele aceste cea mai gravă criză de la înființare, pe fondul unor modificări legislative ce privesc Codul Penal, legea minelor și legea amnistiei și grațierii. Acestora li s-a adăugat și schimbarea conducerii TVR. În această ultimă chestiune, PNL îi acuză pe social-democrați de trădare și minciună, pentru că au boicotat plenul în care trebuia votată propunerea liberalilor pentru funcția de președinte-director interimar al TVR, care era jurnalistul Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel