Ponta se întreabă în ce calitate îi sună Băsescu pe procurori

Premierul Victor Ponta încearcă să afle de la persoanele și instituțiile abilitate în ce calitate îi sună președintele Traian Băsescu pe procurori, după ce șeful statului a anunțat miercuri că l-a sunat pe Lucian Papici.

"Am fost informat de către colegii parlamentari din USL, şi PSD, şi PNL, despre faptul că doresc să folosească dreptul constituţional de a constitui comisii de anchetă şi nu am spus decât că mi se pare normal ca Parlamentul să facă comisii de anchetă. Obiectul acestor comisii, pe cine supără aceste comisii, nu intră în atribuţiile mele. Guvernul nu iniţiază comisii de anchetă, nici însă nu mi-aş dori să fie oprite comisiile de anchetă pentru că ar putea să supere pe cine", a declarat Victor Ponta, miercuri, citat de Mediafax.

Ministrul Justiției nu știe

Șeful Guvernului a transmis că ministrul Justiţiei nu a ştiut să îi spună care este baza legală în care Traian Băsescu îi sună pe procurori şi că, probabil, Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să explice această relaţie instituţională.

"L-am întrebat pe ministrul Justiţiei şi probabil domnia sa va întreba în ce calitate sună preşedintele procurorii. Ministrul nu a ştiut să-mi spună, probabil că va întreba CSM-ul care este natura relaţiilor legale şi constituţionale prin care preşedintele... L-a mai sunat pe Procurorul General şi i-a cerut să îl ţină pe Papici în funcţie... Totuşi, care sunt relaţiile instituţionale care dau această posibilitate preşedintelui?", se întreabă Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel